Sexy Pink Heart - Working

10 Nisan 2016 Pazar

Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli ? Lens Nasıl Kullanılır?

Merhaba herkese,
Ben bu yazımda yeni kullanmaya başlayanlar için lens kullanımından bahsedicem. 6 yıldır ben lens kullanıyorum. Kullanırken yapılması gereken en önemli noktalardan sizlere bahsedicem. Sizde biliyorsunuz ki göz bu konuda çok önemli, yani nemli bir yapıda olduğu için sürekli etraftan gelen kirlere karşı. mikroplara karşı kendini savunamayacakve kolayca iltihap kapabilecektir.Yada çeşitli göz hastalıklarına sebep olacaktır. Bu yüzden lenslerin, elimizin , lens kabının çok temiz olması gerekiyor.Ben  şeffaf lens  kullanıyorum. Sadece göz numaramdan dolayı lens kullanıyorum.
Lens kullanırken tırnaklarımızın temiz olması, çok uzun olmaması ,
ellerimizin tertemiz olması göz sağlığı için çok önemli. Ben aylık olan lenslerden kullanıyorum onlar daha güzel ve iyi oluyor. Doktorum birde bana gözlük vermişti. Gözü sürekli dinlendirmek gerekiyor. Sonuçta gözümüzün önünde saydam bir madde var ve nefes alamıyor. Küçük görünsede çok önemli bir nokta gözü dinlendirmek..
*Aksamları yatarken veya işten geldiğiniz sıra önce güzelce ellerinizi temizleyin.
*Hiç bir yere dokunmadan lens kutusunun içine lens suyunuzu doldurun
*Gözü iki parmakla acarak lensinizi güzelce çıkartıp suyun içine güzelce yerleştirin.
*Zaten ilk lens aldığınızda nasıl çıkartılması gerektiğini doktorlar öğretiyorlar :)

Lensi takarkende aynı sırayı uyguluyoruz. Ama sakın kirli ellerinizle takmayın veya lens yere düşmüşse onu sakın geri takmayın. Gözleriniz fena halde mikrop kapabilir. Tekrar lens suyu ile temizleyin öyle takın ama çok asırı kirli ise diğer kutuyu açmakta fayda var. Ellerinizdeki kirde lense yapışır ve gözleriniz mikrop kapar. Her seferinde ellerinizi güzelce yıkamaya özen gösterin.

Lenslerle makyaj nasıl olmalı, Öncelikle her zamanki gibi ellerimizi güzelce yıkıyoruz gözlerimiz daha temizken hiç birşey sürülmemişken lensimi takalım. Çünkü boyadıktan sonra takarsak yine kirpiklere çarpabilir veya sulanma olabilir makyajımız bozulur ve gözümüz yine mikrop kapar. En güzeli önce lensimizi yerleştirmek sonrasında kirpiklerimizi boyamak veya kalem çekmek.. Ama her zaman dikkat etmeliyiz tozlu farlar kullanırsanız uçup lense yapışması çok yüksek:) Bunlar hep benim denediğim deneyimler ve hataları bizzat gördüm:) Birde gözlerimizi lens varken ovmamak gerekiyor. Kaşınırsa filan hafif hafif kaşımak gerek çünkü lens yerinden oynayabiliyor.

 Lens kullanımında birde herkesin merak ettiği konu ağlama konusu :)  Arkadaşlar lensler gözlerinizdeyken ağlayabilirsiniz. Ben yıllardır hiç bir zararını görmedim aksine faydasını gösrdğm lense nem vermiş oluyor daha güzel görüyorsun. Hiç korkmadan ağlayabilirsiniz.. Tabi Rabbim herkesi üzüntüden değil mutluluktan ağlatsın ♥ :))

Banyo yaparken dikkat edemiyorsanız çıkartmakta fayda var çünkü su değmemesi gerekiyor lensi kuruttuğu söyleniyor ve su kaçtığında felaket bir acı veriyor.. Ben çıkartmıyorum gözlerime çok dikkat ederek banyo yapıyorum su kaçırtmamaya dikkat ediyorum. Ama yeni başlayanlar çıkartarak yaparsa daha sağlıklı. Şimdi ağlamakta aynı şey değilmi diyeceksiniz değil. Ağlarken kendi göz yaşımız kendimizden gelen asitli bir yaş onun hiç bir zararı yok. Ama normal suda var işte neyazıkki siz su kaçırtmamaya özen gösterin. :)

Ve yeni kullananlar ilk baslarda gözlerinde yanma, kızarma, sulanma olabilir sakın korkmayın bende de aynısı olmuştu ama zamanla gözleriniz alışıyor:) Lens kullanımı bence gözlükten daha iyi. Ben gözlükte çok zorlanıyordum izi kalıyordu, soğuklarda buharlaşıyordu, yağmur yağınca sıkıntı bi yere çarpsan düşüp kırılma riski çok. Lens bence daha kolay ve zaten bir süre sonra  varlığı ve yokluğu bir oluyor.
Ben akşam işten çıktıktan sonra lenslerimi kutusuna koyup gözlük takarak dinlendiriyorum. Gözün nefes alması hava almasıda çok önemli üşenmeden yapın derim:) Güzel sağlıklı günler ♥ :)





10 yorum:

  1. Ayyy hiç bana göre değil lens kullanmak, takarım gözlüğümü keyfime bakarım. Okurken bile içim bi tuhaf oldu. Mikrop kopacak diye ödüm kopar sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet en güzeli gözlük . Ama suan o kadar alıştım ki hiç korkunç değil :) onsuz yapamıyorum varla yok arasında hiç bir zararı yok :) dediklerime dikkat edildilce hiç bir zararı olmuyor :)

      Sil
  2. Hem gözlük hemde lens sevmiyorum. Ama gözlüğü mecburi kullanıyorum. Kardeşim meraktan istemişti diye 3 aylık kullanımı olan bir tane aldım kendisine ama yırttı hemen lensi. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence lens kullanımı daha kolay :) gözlükte ayrı bir hava veriyor. En güzeli sağlıklı gözler tabi :D

      Sil
  3. Ben bir kere almaya heveslendim bir taktılar üç kişi zor çıkardı sanki gözüme birşey batmış gibi kendimi yerden yere attım kullanamam ben sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında alışınca çok kolay Herkes çok korkuyor lensten :) ama ben o kadar alıştım ve kolay geliyorki bi tek bana mı böyle anlamadm :)

      Sil
  4. ben de gözlük kullanıyorum. Lense geçiş yapmak istedim ama doktorum onay vermiyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözlüğün daha sağlıklı oldugunu söyluyorlar eğer memnunsan gözlükten vazgecme :)

      Sil
    2. hiç memnun değilim, sormayın. Bir doktorla tanıştık, babam o doktora ameliyat olacak. eğer o iyi olursa ben de çizdirmeyi düşüneceğim.

      Sil
    3. bende çizdirmeyi düşündüm ama lensleri alırken oradaki adam dediki gözlerine bakan doktorun gözlüğü var mıydı gözünde dedi bende evet dedim gerçekten göz doktoruda gözlük kullanıyordu. dediki o neden çizdirmiyor demek ki ilerde sorun olacak bişe dedi iyi bişe olsa o çizdirirdi dedi kafamı karıştırdı bende vazgecmek zorunda kaldım :(

      Sil